Sol, sommer og brætspil

Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 3. July 2012

Når solen skinner, strømmer vi til park og strand. Vi bringer her tre spil, som er nemme at tage med og kan spilles på stranden eller i parken

Artiklen blev bragt i avisen 24Timer den 29. juni 2012

Så skal der dystes i at fortælle eventyr

Klassiske folkeeventyr lavet om til kortspil

Fantasien er din vigtigste evne, hvis du vil vinde i Once Upon a Time. Spillet handler nemlig om at fortælle eventyr. Alle spillere trækker fra start et antal kort, som de skal bruge i deres fortælling. Kortene indeholder klassiske elementer fra folkeeventyrene, for eksempel hekse, kæmper, prinsesser og skatte, og du skal bruge dem i din fortælling. Hver gang du nævner et element, som står på et af dine kort, må du smide kortet.

Alle spillere har også fået et kort, der indeholder en klassisk afslutningsreplik fra eventyrene. Kortet skal du bruge til at afslutte dit eventyr. Kunsten er så at styre eventyret i den rigtige retning, så det passer med afslutningskortet.


Once Upon a Time Der var en gang en konge og … sådan kan det lyder i Once Upon a Time.

Problemet er blot, at de andre spillere også skal fortælle et eventyr, som kan passe med deres afslutningkort. De kan hugge fortællerrollen fra dig, og pludselig bevæger eventyret sig så i en helt anden retning. Det er et hurtigt og utroligt underholdende kortspil, hvor ikke to spil er ens.

Find flere detaljer om Once Upon a Time her!

Skattejagt uden alt det bøvlede rollespil

I Munchkin gælder alle kneb, når skattene skal samles

Munchkin er en moderne klassiker om magtfuld magi, skinnende skatte og knive i ryggen på dine medspillere. I Munchkin spiller I en gruppe eventyrere, der går ned i klamme katakomber for at slås mod monstre for at skaffe skatte i en verden, som man kender det fra eksempelvis ‘Ringenes Herre’ – men uden alt det fjollede rollespil, man normalt ser i denne type spil.

Munchkin er derimod et spil, hvor alle spillere skiftevis stikker hinanden i ryggen, for selv at komme foran, eller hjælper hinanden på vigtige tidspunkter, men kun hvis man får lov til at få en god portion af de skatte, den anden spiller normalt ville have vundet i en kamp.

Spillet er meget let og har en meget humoristisk tilgang til det hele. Der er masser af jokes til de garvede rollespillere, men altså også mange jokes, man forstår, selv om man ikke har siddet med næsen begravet i Dungeons & Dragonsbøger i teenageårene.

Hvis ikke temaet om at gå ned i en uhyggelig hule falder i din smag, findes Munchkin også i mange andre formater, for eksempel Star Munchkin (i rummet) og Munchkin Bites (om vampyrer). Oddsene er, at hvis du kan lide et tema, findes der et Munchkin-spil om det.

Her kan du finde mere om spillet Munchkin

Populær paratviden i take-away-udgaven

Så skal der battles på paratviden

Nyklassikeren Bezzerwizzer er kommet i en kompakt rejseudgave kaldet Bezzerwizzer Mini. Spillet tager det kendte trivia-koncept og koger det ned til en alle mod alle-dyst på paratviden.

Spillerne tager en blok papir til at notere deres svar på. Vælg en oplæser, som trækker et spørgsmålskort fra æsken. Hvert kort har en kategori, og du kommer langt omkring. Eksempler på kategorier er ‘Fantasidyr’ og ‘Sig landets hovedstad’.

Oplæseren læser spørgsmålene A til D højt fra kortet, mens spillerne noterer deres svar på papiret. Du siger altså ikke noget højt endnu, men holder det hemmeligt indtil videre, så din nysgerrige sidemand ikke lurer, hvad du har svaret.

Når alle fire spørgsmål er besvaret, satser du fra et til fire point på hvert af dine svar. Hvert tal må kun bruges en gang og repræsenterer, hvor sikker du er på svaret. Efter de fire spørgsmål slutter runden. Forkerte svar giver nul point, men rigtige svar giver det antal point, som man har satset. Hvis du er den eneste, der har svaret rigtigt på et givent spørgsmål, får du dobbelt point. Vinderen er den med flest point.

Læs mere om Bezzerwizzer Mini her!