2 - 4 spillere
20+ min
10+ år
 • familiespil
 • Bluff
 • Kortspil
 • Middelalder
 • Regler på dansk

  Love Letter

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 19. October 2013

  Efter Prinsesse Annette har låst sig inde i hendes tårn, og du håber, du kan vinde hendes hjerte dronningens arrest låste prinsessen sig inde i sit høje tårn, hendes hjerte knust af sorg. Du har dog en løsning på hendes problem: Kærlighed! Desværre har tre andre bejlere fået samme idé – og når prinsessen har låst sig inde, er det svært at få overleveret dine kærlighedsbreve. Så er det godt, at du kender flere folk inde på slottet, der nok kan få dit brev frem til prinsessen. Men kan du nå det, inden prinsessen forelsker sig i en af de andre bejlere?

  Love Letter er et lille kortspil med kun 16 kort, der skal holdes styr på. Under Love Letter skal du prøve at regne ud, hvem de andre spillere er i ledtog med for at få dem ud af spillet – så kun du har mulighed for at vinde prinsessens kærlighed.

  Opsætning af Love Letter

  • Giv hver spiller et referencekort.
  • Bland de 16 kort, og fjern et af dem, uden at se på det. Hvis du spiller med kun to spillere, skal du fjerne yderligere tre kort, som dog bliver lagt med billedsiden opad.
  • Giv hver spiller et kort.
  • Læg hengivenheds-kuberne et sted, hvor alle kan nå dem.
  • Spilleren, der sidst har været på et stævnemøde, er startspilleren i første runde.

  Sådan spiller du Love Letter

  På din tur er dit mål at forsøge at få en af de andre spillere ud af runden ved at spille et kort. Der er som sagt kun 16 kort i spillet, og hele spillet går ud på, at regne ud hvilke kort de andre har, så du har nemmere ved at få dem ud af runden.

  Du

  starter med at trække det øverste kort fra kortbunken. Når du har gjort det, skal du spille et af de to kort, du har på hånden. Hvert kort har en effekt, som du skal effektuere – også selvom effekten er dårlig for dig.

  Du spiller dit kort foran dig, så alle kan se, hvad du har spillet. De næste kort, du spiller, skal lægges, så alle de kort, du har spillet, er tydelige.

  Når du har spillet dit kort, og effekten har trådt i kraft, er det næste spillers tur. Hvis en spiller er blevet slået ud af runden, afslører han sit kort uden at bruge dets effekt, og gør ikke noget før næste runde.

  Hvornår slutter runden?

  En runde kan slutte på en af to måder.

  1. Hvis en spiller har slået de andre spillere ud, har den spiller vundet runden.
  2. Når der ikke er flere kort i kortbunken i slutningen af en spillers tur. Vinderen af runden er i dette tilfælde den spiller, der har kortet med den højeste numeriske værdi.

  Vinderen af runden tager en af hengivenheds-kuberne, og er startspiller i næste runde.

  Afslutning på Love Letter.

  Spillet slutter, når en spiller har fået et bestemt antal hengivenheds-kuber fra prinsessen. Antallet kommer an på, hvor mange spillere der er med.

  Antal spillere Hengivenhed, der er nødvendig for at vinde
  To Syv
  Tre Fem
  Fire Fire

  Vurdering af Love Letter

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Seiji Kanai, som har designet Love Letter, har lavet en genistreg – ganske enkelt. Med kun 16 kort er det helt utroligt, at der reelt er et godt spil i den lille pose, spillet ligger i. Men det er der – og et rigtig godt ét af slagsen endda.

  Spillet er nemt – med de få komponenter er der ikke mange kombinationer af evner, der kan skabe problemer, eller kringlede regler, der ikke er til at huske.

  Love Letter er altså et lille spil, der nemt kan være i din rygsæk, er supernemt at forklare, og som kun tager omkring 20 minutter. En oplagt filler til at fylde ud mellem to spil, eller endda et spil, du kan tage med på en tur ud i det danske sommervejr, uden at du skal begynde at pakke hele din rygsæk om.


  Kommentarer til Love Letter