2 - 6 spillere
15+ min
6+ år
  • børnespil
  • partyspil
  • Kortspil
  • Regler på dansk

    Kakerlakensuppe

    Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 17. August 2019

    Kakerlaken Suppe er næsten identisk med Kakerlakensalat . Man spiller med andre ingredienser – svampe, porrer, chili og gulerødder – men formålet er fortsat at komme af med alle sine kort. Men den afgørende forskel på de to spil er forbudt-kortene, hvor reglerne er blevet – en anelse – mere avancerede. Det er muligt at kombinere de to spil, så man har alle 224 kort i spil.
    Der er to typer kort i spillet. Hovedparten er ingredienskort, som der findes fire slags af: svampe, porrer, chili og gulerødder. Hertil kommer så namnam-kortene, der findes fire slags af – en for hver type ingrediens.

    Ingredienserne til suppen.

    Setup

    • Alle 112 kort blandes og deles ud til alle spillerne, så alle har lige mange. Spillerne må ikke kigge på deres kort, men lægger dem i en bunke foran sig med bagsiden opad.
    • Overskydende kort lægges væk.

    Selve spillet

    Yngste spiller er startspiller. Vedkommen vender det øverste kort i sin bunke og placerer det midt på bordet, samtidig med at han/hun siger den ingrediens, der er på kortet. Derpå går turen videre til næste spiller i urets retning.
    Man må ikke tøve med sige ingrediensen, men skal gør det i højt tempo.


    Vedkommende skal sige sandheden (altså hvad man kan se på kortet), medmindre at …
    • … det samme kort allerede ligger som øverste kort midt på bordet. I så fald skal du lyve og sige en anden ingrediens.
    • … den forrige spiller løj og sagde navnet på den ingrediens, du lige har vendt. I så fald skal du lyve og sige en anden ingrediens.
    • … der ligger et namnam-kort med den ingrediens, du lige har vendt. I så fald skal du i stedet lave en slurplyd. Dog skal du sige “mmm” i stedet, hvis forrige spiller lavede en slurp-lyd.
      Hvis en spiller vender et namnam-kort, skal spilleren laver en slurplyd (en “mmm”-lyd, hvis forrige spiller slurpede). Namnam-kortet lukker nu midlertidig bunken, og næste spiller skal i næste placere sin kort til venstre for bunken. Man placerer nu kort i den nye bunken, indtil et nyt namnam-kort-trækker, hvorefter man placerer kort i den første bunke. Et namnam-korts regel er i spil, indtil det bliver dækket af et kort. Der vil altså kortvarig være to namnam-kort i spil, når man skifter bunke.

    I en kort stund vil begge namnam-korts regler være i spil, indtil det ene kort dækkes af et andet kort.

    Fejl

    Hvis man tøver mere end tre sekunder, stammer, siger “æhh” eller “øhh” eller en forkert grøntsag, så tæller det som en fejl. Den uheldige spiller skal som straf tage samtlige spillede kort over i sin egen bunke og starte en ny omgang.

    Sådan vinder du spillet

    Spilleren, der først slipper af med alle sine kort, vinder.

    Vurdering af Kakerlakensuppe

    Rasmus Skat Andersen
    Rasmus Skat Andersen mener ...

    Som skrevet i indledningen minder Katerlakensuppe uhyre meget om Katerlakensalat. Der er flere namnam-kort i Kakerlakensuppe, end der er tabu-kort i Kakerlaksalat (dobbelt så mange), så man kommer oftere ud for situation, hvor man skal passe på en anden ingrediens. Samtidig er det Kakerlaksuppe en anelse sværere takket være namnam-kortenes regel om at slurpe og sige ‘mmm’. Men har man det ene spil, behøver man ikke anskaffe sig det andet.
    De to spil kan kombineres, men det er dog ikke noget, jeg vil anbefale, da det simpelthen bliver for langtrukkent på grund af antallet af kort.






    Kommentarer til Kakerlakensuppe