Den travle by
af Johnn Esbensen d. 15. September 2011
I spillet skal man i fællesskab få Kasper Kat, Ole Orm, Sally (Kat) og Fanny Flodhest igennem den travle by, ud på færgen og over til øen inden grisene når at spise de 6 retter der er sat frem på picnic tæppet.
Sådan starter man Den travle by
Den 2 meter lange spilleplade lægges klar på gulvet. Kortbunken blandes og placeres ved siden af spillepladen. De små forstørrelsesglas lægges i en bunke. Herefter får hver spiller får en spillebrik. Nu er I klar til at spille.
Sådan spiller I Den travle by
Spillerne har hver en spillebrik de skal flytte gennem byen. I stedet for en terning har spillet en ‘lykkehjul’ man drejer for at finde ud af hvor mange felter man må flytte frem. Hjulet kan dog også pege på billeder af grisene og guldbillen. Hvis hjulet peger på en af grisene, guffer de en af retterne og efter 6 sådanne hapser har spillerne tabt.Guldbillen derimod, er hvad der gør spillet sjovt. Her skal man trække et kort, der har et billede af en ting. Alle spillere skal nu i fællesskab gennemsøge den 2 meter lange og travle by for at finde så mange af den ting som muligt. Tingene markeres med de små forstørrelsesglas. For hver funden ting må spillerne flytte deres brik 1 felt. Afsted, afsted.
Sådan vinder I Den travle by
Vurdering af Den travle by
Spillet er godt tænkt til at benytte de elementer af ‘Find Holger’ der altid har været i Richard Scarrys bøger. Spillet er ‘kooperative’, så ungerne skal hjælpes ad med at få deres figurer til øen, og der vil aldrig være en spiller der kommer først da den sidste del af turen skal foregå i fællesskab. Når der skal findes ting til guldbillen skal alle i gang med at lede og nybegyndere får dermed automatisk hjælp af mere erfarne spillere.
Der er dog visse svagheder i spillet. Så længe byen er ny for børnene kan det være svært at vinde, hvis man spiller med 3 eller flere spillere. Hvis man skal spille spillet med 4 spillere vil det være en god ide at øve sig lidt på nogle af guldbille billederne for ellers har grisene for stor en ‘fordel’. Spillet egner sig heller ikke så godt til de mørke vinteraftener i sparepærens lys. Spillepladen er 2 meter lang, så spillet vil som oftest foregå på gulvet hvor belysningen ikke er ideel. Mange af de ting man leder efter er ganske små og nemme at overse hvis belysningen er sparsom. Men fornøjelsen ved alle detaljerne i Scarrys myldrebilleder er dog intakt og spillet vil fint kunne spilles af en flok 6 årige uden at der behøver at være voksne med.
Nomineret til Guldbrikken 2011 i kategorien børnespil