Gaveguide: Til nørden

Peter Brichs af Peter Brichs d. 1. December 2017

Denne guide er til de rigtige nørder – dem, der er vant til at tygge sig igennem tunge regelbøger, hvor alt er på engelsk, og ikke er bange for spil med miniaturer og spiltider på over 120 miniutter. Vi har fundet fem forslag på noget af det nyeste, fedeste og bedste til nørden, vi alle kender.

  1. Pandemic Legacy: Season 2
  2. Betrayal at Baldur’s Gate
  3. Fallout
  4. Inis
  5. Clank!

Pandemic Legacy: Season 2


Fakta om
Pandemic Legacy:
Season 2

  • Antal spillere: Fra 2-4
  • Spilletid: cirka 45 minutter
Ventetiden er endeligt ovre. Fortsættelsen til Pandemic Legacy: Season 1 er kommet, og den er bedre end nogensinde. Det er 71 år ude i fremtiden. Verden er gået under på grund af den sygdom, vi bekæmpede i sæson 1, og nu er det på tide at få verden på rette køl igen …

Sæson 2 af Pandemic Legacy vender op og ned på Pandemic-formularen, vi alle kender og elsker. I stedet for at forhindre sygdomskuber i at dukke op, skal du nu gøre dit absolut bedste for at sørge for, at der er mad og drikke nok i de forskellige byer på verdenskortet. Til en start kender du kun til 10 byer – resten af verden er nemlig totalt ukendt, når spillet starter – så det virker rimelig simpelt. Men sådan er det naturligvis ikke, og den nye mekanik er mindst lige så svær som den originale Pandemic-opskrift.

OBS: Spillet er ude i to varianter – en med gul forside, og en med sort forside. Det er den eneste forskel på de to varianter – alt indhold er 100 procent ens.

Betrayal at Baldur’s Gate


Fakta om
Betrayal at
Baldur’s Gate

  • Antal spillere: Fra 3-6
  • Spilletid: cirka 60 minutter
Velkommen til Baldur’s Gate, eventyrere. Bhaals indflydelse er over alt, og det er op til jer, som de helte I er, at stoppe den onde gud. Men pas på, hans indflydelse kan ramme enhver – måske endda en af jer. Betrayal at Baldur’s Gate er et remake af det klassiske Betrayal at House on the Hill – men i stedet for at være en pastiche over halvdårlige gyser B-film, er det denne gang tematisk sat i D&D-byen Baldur’s Gate – kendt fra computerspillet af samme navn.

Grundspillet er det samme, som vi kender det. Man starter med, i fællesskab, at udforske byen, hvor man støder på mærkelige begivenheder, samler udstyr op og bliver udsat for nogle mystiske varsler. Cirka halvvejs gennem spillet begynder det, der kaldes “The Haunt”, hvor spillergruppen deles op. En eller flere af spillerne viser sig nemlig at være forrædere, og de to grupper går nu hvert til sit. De kender hver især halvdelen af den historie, der nu skal til at udspille sig; hver især kender de noget flavour, nogle specielle regler, og hvad der skal til, for at de selv har vundet. De ved dog ikke, hvordan den anden vinder.

Med 50 nye Haunts i Betrayal at Baldur’s Gate er der lagt op til timevis af underholdning – et skønt spil for dem, som gerne bare vil have mere Betrayal; eller et kig på en skøn spilserie for dem, der elsker D&D.

Fallout


Fakta om Fallout

  • Antal spillere: Fra 1-4
  • Spilletid: cirka tre timer
Vær hilset, Vault Dweller. Og velkommen til det radioaktive landskab vi kalder The Wasteland – hvor bottlecaps er valutaen, og knytnæver, laserpistoler og atomvåben klarer alle vores problemer.

Hvis ovenstående sætning giver dig nostalgiske følelser og/eller gåsehud, så er Fallout fra Fantasy Flight Games spillet for dig. Hvis du ikke har den fjerneste idé om, hvad jeg snakker om, så har du en oplevelse foran dig. Vi har nemlig at gøre med et højt elsket univers, kendt fra computerspillenes verden, som nu endelig ser en analog udgivelse i dette spritnye spil.

Spillet udkommer først 7. december, så det er begrænset, hvad vi ved om selve spillet, men en ting er sikkert: Er du, eller en du kender, glad for Fallout, så er det her et spil, der vil vække glæde under juletræet.

Inis


Fakta om Inis

  • Antal spillere: Fra 2-4
  • Spilletid: cirka to timer
Med sin unikke artstyle, og tema dybt forankret i keltisk mytologi og historie, vandt Inis mange hjerter, da det blev afsløret sidste efterår. Og Inis lader til at være kommet for at blive – med god grund, for det er et rigtigt solidt eurogame, vi har at gøre med her.

Spillet indeholder en kombination af mange populære mekanikker: Area Control, Card Drafting, Hand Management og Tile Placement er hovedmekanikkerne, men kun toppen af isbjerget i dette monster af et eurogame. Som overhovedet for en klan er dit mål at opnå en af tre victory conditions: Hav overtaget i seks af dine fjenders territorier, hav dine klaner i seks tomme territorier eller kontroller seks områder med helligdomme i.

Clank!


Fakta om Clank!

  • Antal spillere: Fra 2-4
  • Spilletid: cirka 60 minutter
I Clank! spiller du en eventyrer, som forsøger at få så mange skatte som muligt med ud fra grotten under slottet, hvor dragen holder til. Clank! bruger deck building til at styre din karakter, som bevæger sig rundt på spillepladen, hvor skattene er fordelt. Hver gang du spiller et af dine gode kort, larmer du – det siger Clank! i hele dungeonen – og dragen begynder at røre på sig.

Dragen er repræsenteret af en pose med kuber, og hver gang du gør noget, som siger Clank! lægger du en kube af din egen farve ned i posen (som starter med en rigtig god portion kuber uden nogen spillerfarve til en start). Hver gang dragen rører på sig, tager du en eller flere kuber op af posen – og for hver gang en spillers farve bliver trukket, tager den spiller skade. Spillet er altså en konstant kamp mellem at løbe hurtigt ned for at få fat i de gode skatte, med fare for at du bliver spist af dragen, hvis du er for uforsigtig.

Clank! er det bedste deckbuilding-spil siden Dominion – spillet, der opfandt genren. Stærke ord, ja – men det er nu engang denne skribents holdning. Derfor er Clank! med på vores julegaveliste i år. Clank! findes også i en udgave, der hedder Clank! In! Space!, som har et science fiction tema, hvis det er mere i smagen for den spiller, der er så heldig at få et skønt spil i julegave.