Beregning af produktionsudgifter mv.
 • Troels+VastrupTroels Vastrup august 2013
  Posts: 433
  Hejsa

  Vi er begyndt at kigge frem mod et faktisk print mv. af Heirs. Kickstarter og alt det gøgl.

  Til brug for det, så skal vi naturligvis vide hvad ting koster, især hvis der skal stilles nogle streachgoals op. Vi skal naturligvis snakke med producenter for de endelige tilbud, men i første omgang ville det være rart med et overblik.

  Er der nogen der kender nogen steder hvor man kan se sådanne data, altså hvad koster 52 kort i den og den kvalitet i et oplag på 500, på 1000 etc? Det er klart at sådanne oplysninger kun giver grove estimater, men det er stadigt meget brugbart hvis man skal stille en rækkefølge af komponenter op.

  Vi har planer om at kontakte Pandagames (http://pandagm.com/) og Ludofact (
 • frederikjjensenfrederikjjensen august 2013
  Posts: 17
  Panda Games Manufacturing og Ludofact lader begge til at have styr på at give bud på produktionspriser. Begge har dog 1500 som minimum oplag.

  Hvis I kan lave Heirs som et rent kortspil åbner det sikkert en hel del flere døre, da det er noget enklere at producere, opbevare, pakke og sende. Forretningsmæssigt er rene kortspil fede:

  Hvis I kan klare jer med 54 kort i standardstørrelse og et lille regelhæfte i en pakke kan I helt sikkert få produktionsprisen ned, så I kun behøver at spekulere i Kickstarter som markedsføringsværktøj. Et lidt større format sælger dog nok lidt bedre i butikkerne (Guillotine, Munchkin) men er også dyrere at producere og opbevare.

  En pakke med 54 kort i standardstørrelse i standardkvalitet burde I kunne få under DKK 10 per styk på et oplag på 1500+ (plus moms). Med en salgspris omkring DKK 100 (plus moms) behøver I kun at sælge 10% af oplaget for at nå break even. Så kan I brænde resten eller sælge dem til dumpingpris, når I er trætte af at have dem liggende. (hvis I sælger gennem forhandlere skal I dog dele fortjeneste og derfor sælge en del flere)

  Oplagte kickstarter-mål er grafik på kortene. En fin-fin tegning til hvert kort koster måske et par hundrede per styk. Laver I f.eks. et oplag på 1500 eksemplarer med 50 individuelle kort bliver det omkring 10 kroner ekstra per spil.
 • frederikjjensenfrederikjjensen august 2013
  Posts: 17
  Hvornår skal jeg forresten spilteste Heirs? :)
 • Troels+VastrupTroels Vastrup august 2013
  Posts: 433
  eller næste gang du inviterer til brætspil hensidans
 • TinaTina august 2013
  Posts: 9
  Frederik, man kan spille Heirs på årets Viking-Con, 11.-13. oktober i Tårnby :-)
 • JeppeJeppe september 2013
  Posts: 70
  God info, Frederik.
  Jeg har ikke set data åbent noget sted, men har fået tilbud på produktioner fra bl.a. Ludo Fact. Jeg synes dog ikke prisen kom helt derned, men måske hvis det KUN er kort i en standardæske.

  Og så skal der jo lige beregnes distribution/ markedsføring/ kataloger/ butikkens avance :)
  Det er et regnestykke, der skal laves.

  Ludo Fact er et godt sted at forhøre sig, synes jeg.

Hej fremmede!

Det ser ud som om du er ny her. Hvis du har lyst til at være med, så klik på en af disse knapper!

Log ind via Facebook

Log ind Ansøg om medlemskab

In this Discussion

Tagged